Merchtem verrast. Merchtem terrast.

Niet minder dan 64 horeca- en handelszaken uit Merchtem en de deelgemeentes nemen deel aan de actie ‘Merchtem verrast. Merchtem terrast’. Bij een aankoop ontvangt u een willekeurig ‘puzzelstuk’ en een puzzelkaart. Dat puzzelstuk is een halve foto van één van de deelnemende handelszaken. Het is de bedoeling om de twee delen van eenzelfde foto samen op een puzzelkaart te kleven en die dan bij één van de deelnemende handelaars of in een brievenbus aan het gemeentehuis (Nieuwstraat 1 of campus Gasthuisstraat of bib) te deponeren.

De actie loopt van 25 juni (avondshopping) tot 21 augustus. Op 22 augustus (laatste zondag van de kermis) worden uit alle deelnemende formulieren de winnaars van een waardebon getrokken. In het totaal stelt de gemeente een prijzenpot van 7.500 euro ter beschikking.

“Het is een alternatief voor een cadeaubon waarbij in andere gemeenten gebleken is dat het vaak de winkelketens in plaats van de lokale middenstanders zijn die daar baat bij hebben,” zegt schepen van lokale economie David De Valck.

Het tweede deel van de slogan ‘Merchtem terrast’ verwijst uiteraard naar het verkeersvrij maken van het centrum tijdens bepaalde uren van de dag of avond. De Merchtemse horecazaken kunnen dan hun terras uitbreiden.

Foto: Parfumerie Josiane is, na 35 jaar, een vaste waarde in de Merchtemse middenstand. Josiane en Dirk promoten ‘Merchtem Verrast. Merchtem terrast’ dan ook graag.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...