Kim schreef boekje voor ouders en juffen

Kim De Keyser (33) is lerares in de vrije kleuterchool Ter Dreef. Zelf woont ze op 170 stappen van haar school, in de Gasthuisstraat. Kim werd 4 jaar gelede in de derde kleuterklas geconfronteerd met een jongetje dat nog niet rijp genoeg was om de overstap naar het lager onderwijs te maken. Communicatie hierrond, met de ouders maar vooral met het kind, is niet eenvoudig omdat er geen begeleidend materiaal is.

Daarom begon Kim zelf te werken aan een prent waarrond ze kon vertellen. Maar met één prent was dat zeer moeilijk. Het werden dus meerdere prenten die tot stand kwamen met de hulp van het betrokken jongetje. Ook de ouders van de jongen konden zich vinden in de prenten (en het verhaal errond) van Juf Kim. Via het CLB (Centrum voor Leerlingen Begeleiding) kwam Juf Kim in contact met uitgeverij Gomples & Svacina. Die wilden het boekje wel uitgeven.

Toen de jongen klaar was om zijn verhaal mee te delen aan de andere kinderen in de klas, zei hij ‘Ik blijf nog even’. Dat werd meteen de titel van het boekje dat je momenteel al bij de uitgeverij kan bestellen. Binnenkort komt het ook in de boekhandel en bij bol.com. Je kan het ook opzoeken via het ISBN-nummer 978-94-6371-149-4. Het boekje komt ook uit in Nederland. Inmiddels heeft Kim De Keyser de smaak van ‘boekjes maken’ te pakken want ze broedt al op het idee voor een nieuw boekje.

ME Juf Kim

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk