CVO Merchtem-Ternat wordt KISP

CVO Merchtem-Ternat treedt toe tot de scholengroep Kisp en gaat mee één groot centrum voor volwassenenonderwijs vormen. De benaming CVO M&T wordt vervangen door een nieuwe naam Kisp Merchtem-Ternat. Kisp in een koepel voor volwassenenonderwijs met hoofdzetel in Mariakerke (boven Gent) en afdelingen in niet minder dan 14 verschillende plaatsen waaronder naast o.m. Gent en Aalst nu ook Merchtem en Ternat.

“Met de toevoeging van CVO M&T Merchtem-Ternat worden de vakgroepteams uitgebreid en krijgen we er enkele mooie complementaire studiegebieden en campussen bij”, vertelt Stephan Devreese, Algemeen Directeur bij Volwassenonderwijs Kisp. “Naast de uitbreiding in locaties, breidt vanaf volgend schooljaar 2019-2020 ook het opleidingsaanbod in bepaalde Kisp-campussen uit; cursisten kunnen naast dag-en avondopleidingen ook gespecialiseerde workshops volgen.”

Opgericht in 1970 fuseerden Opleidingscentrum Merchtem en Opleidingscentrum Ternat tot CVO M&T Merchtem-Ternat in 1999. Beide vestigingen bieden momenteel samen meer dan 200 cursussen, workshops en lezingen aan, gaande van één sessie tot een volledig schooljaar. Het aanbod is verspreid over diverse lesplaatsen in Asse, groot-Dilbeek, Liedekerke, Merchtem en Ternat. De fusie met Volwassenenonderwijs Kisp garandeert de continuering van deze activiteiten in de regio en de samenwerking met de huidige partners.

“Met de toevoeging van Kisp Merchtem-Ternat zal Volwassenonderwijs Kisp in totaal 12 campussen tellen, hoofdzakelijk verspreid in Oost-Vlaanderen en nu ook in Vlaams-Brabant. Het is ons doel onze cursisten een kwaliteitsvol en breed aanbod aan te bieden in een ruime regio in functie van kwalificerende opleidingen en levenslang en levensbreed leren. We bieden zowel dag-als avondopleidingen aan in volgende studiegebieden: Zorg, KMO & Administratie, Talen, NT2, ICT en Grafisch, Koken, Fotografie, Techniek, Mode en Creatie en Diploma Secundair Onderwijs. Vanaf het schooljaar 2019-2020 starten we ook met de organisatie van workshops”.

Topartikels bij Goeiedag.be