Hond vergiftigd in Brussegem

In Brussegem werd een hond vergiftigd. Het dier stierf na het eten van een blikje vergiftigde makreel. Toen Maxime Van Belle ging wandelen met zijn hond Marley in een bos achter het huis van zijn ouders, merkte hij dat zijn hond – een kruising tussen een Golden Retriever en een Zwitserse herder – likte aan een geopend blikje met vis. Hij riep zijn hond snel terug maar later werd het dier ziek.

Maxime ging met Marley naar een veearts die zijn best deed om de jonge hond te redden. Maar het dier overleefde de vergiftingspoging niet. De veearts was formeel: Marley stierf geen natuurlijke dood maar was het slachtoffer van vergiftiging.

Maxime begrijpt het niet: wie wou zijn hond vergiftigen? Omdat hij in het bos zelden of nooit andere mensen ziet, gaat hij uit van de veronderstelling dat de vergiftiging specifiek tegen zijn hond was gericht. Ook burgemeester Maarten Mast, die in de buurt woont, was bijzonder scherp voor de giflegger in het landelijke Brussegem. Temeer omdat in april van vorig jaar VRT-journalist Ruben Van Gucht in dezelfde omgeving zijn hond vergiftigd zag na het eten van een worst met een verboden gif erin.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk