Herman Asselman overleden

Wij vernamen het overlijden van Herman Asselman, gepensioneerd leraar en verwoed wandelaar. Eerder op het jaar (in mei) werd hij nog gehuldigd voor zijn 60ste (!) deelname aan de voetbedevaart van Merchtem naar Scherpenheuvel. ‘De meester’ was een man van weinig woorden maar van veel wandelkilometers.

Ook bij de Lustige Wandelaars klinkt zijn naam als een klok. Hij deed de 60 km van Merchtem – net als zijn vrienden Jean-Marie Buchet en Jean Gillis – alle 30 keren uit. Eens de start van een wandeling genomen ging Herman er als een pijl vandoor. Vreemd is dat hij – als verwoed sporter – toch bleef roken. Het beeld bleef op vele netvliezen hangen: Herman (links op de foto) die aan een verschroeiend tempo voorbij wandelde met een sigaret in de mond.

Beroepshalve was hij leraar lager onderwijs aan het Sint-Donatusinstituut in de Maurits Sacréstraat.

De uitvaart van meester Asselman vindt plaats op donderdag 27 december om 10 uur in de parochiekerk van Onze-Lieve-Vrouw-ter-Noodt in Merchtem centrum.

ME Herman Asselman

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk