Marine concerteert voor jarige Concordia (+ foto’s)

De Koninklijke Muziekkapel van de Marine deed wat van haar werd verwacht: een schitterend orgelpunt zetten achter het jubileumjaar (150 jaar) van de Koninklijke Muziekvereniging Concordia. Ze deed dat met verve én voor een goedgevulde kerk. Met jazzy bigbandmuziek van o.m. Pat Metheny en Kenny Werner maar ook een up tempo stuk van … August De Boeck.

De muzikale leiding was in handen van dirigent Bjorn Verschoore. Diverse muzikanten mochten een indrukwekkende solo spelen. Na het concert was er nog kans om een lekkere Dame Jeanne te drinken, het biertje dat speciaal voor het jubileumjaar van Concordia werd gebrouwen en genoemd naar ere-voorzitter Jeanne Van Ginderachter. ‘Een biertje drinken,’ dat laat een Merchtemnaar zich geen twee keer vragen, natuurlijk.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk