Nieuwe oversteekplaatsen aan schoolomgeving Nieuwelaan

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert sinds maandag 1 juli aanpassingen uit op de Nieuwelaan (N277) in Meise. Met nieuwe oversteekplaatsen en vernieuwde betonplaten wordt de weg veiliger en comfortabeler.

“Het Agentschap Wegen en Verkeer legt ter hoogte van het kruispunt met de Bouchoutlaan nieuwe oversteekplaatsen met een middeneiland aan”, zegt woordvoerder Anton De Coster van het Agentschap Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant. “Dat maakt het voor voetgangers mogelijk om deze drukke weg veilig in twee stappen over te steken via de middengeleider.”

“Het traject naar de nabijgelegen Sinte-Maartenschool wordt zo ook veiliger voor de schoolgaande jeugd en hun ouders. Tegelijk worden de betonplaten op de weg vernieuwd om het rijcomfort te verhogen.”

“De werken duren twee weken, maar de hinder zal beperkt blijven. Door de breedte van de Nieuwelaan, blijft de weg tijdens de werken immers open voor verkeer in beide richtingen. De werken zelf duren vijf dagen, maar daarna moet het beton nog een week uitharden. Als alles vlot verloopt, zijn de werken afgerond tegen de start van het bouwverlof op zaterdag 13 juli.”

“Het verkeer rijdt in beide richtingen langs de werfzone en ook de carpoolparking van Meise blijft bereikbaar. Voetgangers en fietsers ondervinden geen hinder. De bussen van de Lijn kunnen ook steeds langs de werken passeren, maar lopen mogelijks lichte vertraging op. (jhw)

Reizigers informeren zich best via de app van De Lijn of www.delijn.be/routeplanner.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise