Natuurpunt plant bos met 5.000 nieuwe boompjes

Natuurpunt voorziet komend weekend de aanplant van een groot nieuw bos in Meise. Meer dan 5.000 boompjes worden geplant op een oppervlakte zo groot als 4 voetbalterreinen. Zo wordt natuurgebied Birrebeekvallei meteen ook een stukje groter.

In het kader van de Natuurpunt-actie ‘Bos voor iedereen’ worden vele helpende handen opgetrommeld. Met het planten van 5.000 boompjes ben je immers wel even bezig. Een aantal bedrijven sponsoren de aanplant van het bos ook mee: BrightPlus, KrĂ«fel en nv Ijsfabriek Strombeek. Zij betalen niet alleen mee voor het plantgoed, maar komen ook met hun werknemers een handje helpen. Daarnaast werden een aantal scholen gemobiliseerd: basisschool Klim Op uit Westrode en de basisscholen Sinte-Maarten en De Leertuin uit Meise tekenen present. Meer dan 200 kinderen steken de handen uit de mouwen. Ook de Jeugdbond voor Natuur en Milieu NW-Brabant komt helpen net als de eigen vrijwilligers en enkele mensen uit de buurt die voor de gelegenheid uitgenodigd worden.

De plek van de aanplant ligt langsheen de Schriekdreef. Het publieksmoment is gepland op zondag 12 februari van 14 tot 16 uur. De plek van de aanplant ligt langsheen de Schriekdreef. Een route staat bewegwijzerd vanaf de hoofdingang van natuurgebied Birrebeekvallei, naast Broekstraat 72 in Meise. Vandaar is het een mooie wandeling van 1,5km tot aan de plantplek.

Wil je graag de inspanningen voor meer bos financieel ondersteunen, dan kan dat door boombonnen te kopen. Per veelvoud van 5 euro bekostig je de aanplant van 3 boompjes. Stort je bijdrage op rekeningnummer BE19 4239 0772 3112 met mededeling ‘boombon’. Wanneer je ons dat ook nog eens via mail bevestigt, krijg je de boombon(nen) bovendien digitaal toegestuurd. Ons adres natuur.meise@gmail.com.

Foto: Natuurpunt Meise

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise