Verhuis reeën Plantentuin Meise uitgesteld tot het najaar

De reeën die rondlopen in de Plantentuin van Meise zullen daar dan toch nog een tijdje blijven. Verschillende dieren zijn namelijk drachtig.

Vorig najaar ontstond er commotie toen bleek dat de Plantentuin een tiental reeën had laten neerschieten omdat ze schade toebrachten aan planten en bloemen. Het plaatsen van hekken en andere afschrikmethodes had niet geholpen. Een en ander zorgde voor kritiek vanwege dierenrechtenorganisatie Gaia en ook minister Ben Weyts was niet te spreken over het afschieten van de dieren.

Er werd intussen al een omleiding geplaatst en in februari werd het plan opgevat om de reeën te vangen en te verplaatsen. Die ingreep werd al eens uitgesteld en ook nu komt er nieuw uitstel. Verschillende reeën zijn drachtig en een verhuis nu zou hen te veel stress bezorgen. De hele operatie is nu uitgesteld tot het najaar.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...