Fietsersbond brengt knelpunten in kaart

 

De nieuwe afdeling van de Fietsersbond in Meise heeft bij het begin van het nieuwe schooljaar een fietstocht georganiseerd langs de belangrijkste knelpunten voor fietsers in de gemeente. Vanop de Kapellelaan (hoek Humbeekstraat) werd vertrokken voor een tochtje van ongeveer een uur langs Meise-centrum en Wolvertem-centrum, met einde aan het administratief centrum.

“We waren met zo’n 17 deelnemers waaronder burgemeester Gerda Van den Brande, schepenen Marie-Jeanne Thaelemans en Roel Anciaux, de voorzitster van de gemeenteraad Katrien Uyttersprot en gemeenteraadsleden Sonja Becq en Miel De Boeck. Een opkomst waar wij zeer tevreden mee waren”, zegt voorzitter Frederik Cousin.

“We hebben stilgestaan op enkele cruciale punten en telkens kort de stukken die we voorbij waren gereden besproken. De reacties van de politici waren positief te noemen. Er kwamen op verschillende plaatsen vragen en er werden ideeën geopperd. De punten staan ook allemaal opgesomd in een document. Er werden uiteraard geen beloftes gedaan maar het is wel duidelijk dat de wil om iets te veranderen bij het gemeentebestuur aanwezig is. Het zal er nu op aankomen dit zo snel mogelijk in daden om te zetten.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise