Twee twintigers overleven klap op A12 niet

 

Op de A12 in Wolvertem heeft een dodelijk ongeval donderdagavond het leven gekost aan twee twintigers. “Ze reden richting Antwerpen en maakten rond 20 uur ter hoogte van de ingang van kraanbedrijf Sarens rechtsomkeer”, legt Sabine Lievens van het parket Halle-Vilvoorde uit. “Daarbij werd de wagen aangereden door een aankomend voertuig dat uit richting Antwerpen kwam.”

De bestuurder en een passagier van 21 en 23 jaar oud overleefden de klap niet en waren op slag dood. “De 55-jarige bestuurder van het aanrijdende voertuig werd afgevoerd naar het ziekenhuis met (lichte) verwondingen. Hij legde een negatieve adem- en drugtest af.”

Het parket heeft een wetsdokter en verkeersdeskundige aangesteld. “De deskundige kwam tot het besluit dat er geen onaangepaste snelheid in het spel was en dat de bestuurder van het manoeuvrerende voertuig vermoedelijk een inschattingsfout heeft gemaakt.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise