Fanfare viert jubileum met Jo Lemaire en eigen feestbier

Het fanfare-orkest De Eendracht uit Westrode bestaat dit jaar 110 jaar en heeft een heus feestweekend in elkaar gestoken om dit te vieren.

Het feest begon vrijdag al met een academische zitting in GC De Muze van Meise. Het thema was samen musiceren en de rol van de muziekvereniging hierin. Op de receptie achteraf was er de lancering van het eigen feestbier ‘Paviljoen’ in de foyer van hetzelfde GC De Muze.

Om 20 uur startte dan het verjaardagsconcert door het 50-koppig fanfare-orkest onder de leiding van Johan Maes. Samen met Jo Lemaire maakten ze er een spetterend optreden van.

Het tweede luik van het feestweekend vindt vandaag plaats in zaal De Eendracht in Westrode. Een viertal jeugdensembles uit Vlaams-Brabant concerteren onder de vleugels van Vlamo, zo ook het eigen jeugdorkest van de fanfare De Eendracht, Muzikalowé. Ze zullen tonen dat ook jonge mensen kunnen begeesterd zijn door de blaasmuziek en poppy versies brengen van hedendaagse top 10 hits.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise