Meise krijgt als eerste in provincie SAVE-label

De gemeente Meise heeft gisterenavond als eerste in Vlaams-Brabant het SAVE-label van het OVK (Ouders van Verongelukte Kinderen) gekregen. Het SAVE-charter bestaat uit 7 doelstellingen die een grotere veiligheid beogen voor elke weggebruiker en voor jongeren en kinderen in het bijzonder.

Lotgenotenorganisatie OVK, Ouders van Verongelukte Kinderen, zet zich in om het aantal (dodelijke) verkeersongevallen bij kinderen en jongeren drastisch te doen dalen. Om dit te verwezenlijken betrekt OVK de steden en gemeenten bij haar strijd voor meer verkeersveiligheid. Daarvoor werd in 2011 ‘het SAVE-charter Steden & Gemeenten’ ontwikkeld, om steden en gemeenten aan te sporen een beter en veiliger mobiliteitsbeleid te voeren.

“De uitreiking van het SAVE-label is voor Meise is een bekroning voor het resultaat van 4 jaar werken rond mobiliteit en verkeersveiligheid”, zegt schepen van Mobiliteit Willy Kerremans (N-VA), voor wie het een emotioneel geladen moment was. Hij verloor zijn zoon Bart in 2003 tijdens een tragisch verkeersongeval. Hiermee is de klus echter niet geklaard, beseft Kerremans. “Het behalen van het SAVE-charter is een mijlpaal onderweg naar het ideale mobiliteitsbeleid.”

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...