Kort Liedekerke: verzakking en gaten

Storm Odette heeft ons land al geruime tijd verlaten, maar dat neemt niet weg dat haar sporen nog steeds zichtbaar zijn. In de regio worden steeds meer gevallen gemeld van plotse verzakkingen en zinkgaten en dat geldt ook voor Liedekerke en Roosdaal. Zinkgaten ‚Äď ook wel verdwijngaten of ‚Äėsinkholes‚Äô genoemd ‚Äď zijn het gevolg van zout of kalk dat door plots opkomend water kan afgevoerd worden waardoor grote gaten ontstaan onder stoepen en wegdek. Voor enkele dagen moest een deel van het voetpad in de Meerstraat in Liedekerke, ter hoogte van de Visserveldstraat, afgezet worden wegens zo‚Äôn zinkgat. Dat viel eveneens voor in de Beukenlaan. In Roosdaal zakten enkele klinkers weg aan het kruispunt van de Lombeekstraat en de Omer de Vidtslaan. Die schade werd inmiddels hersteld. Watermaatschappij Farys wijt het aantal zinkgaten onder meer aan de recente hevige regenval, maar sluit andere oorzaken niet uit. Een en ander wordt onderzocht. (ggm)

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Meer kort nieuws