Gemeentehuis Liedekerke dicht door corona

Het gemeentehuis van Liedekerke is vermoedelijk nog minstens tot begin volgende week gesloten na een coronabesmetting bij het personeel. Minstens Ă©Ă©n personeelslid testte positief op het coronavirus, waarna beslist werd om het gemeentehuis tijdelijk te sluiten. “In principe moet iedereen die in contact kwam met de besmette persoon tien dagen in quarantaine”, aldus burgemeester Steven Van Linthout. “Mogelijk worden enkele personen sneller getest en kunnen zij opnieuw aan de slag als de test negatief is.”

Bepaalde zaken kunnen wel van thuis uit afgehandeld worden. Het telefoonnummer 1770 en e-mailadres 1770@liedekerke.be blijven intussen actief. Het gemeentepersoneel van Liedekerke werkte al in twee ploegen, om het contact met elkaar te beperken. “In de toekomst zal er nog meer aandacht gaan naar de afstandsregels tussen de personeelsleden,” aldus burgemeester Van Linthout. (ggm)

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...