Kort Liedekerke: mug wordt olifant

Volgens diverse kranten heeft de Vaste Commissie voor Taaltoezicht (VCT) Liedekerke op de vingers getikt na het publiceren van onder ander een Arabisch bericht op de Facebookpagina. Tegen dat bericht werden drie klachten ingediend die naar verluidt gegrond en ontvankelijk werden verklaard.

Aanleiding was de start van de ramadan. Het bericht ‚Äď in de drie landstalen, het Engels en Arabisch – ¬†had als bedoeling de moslims aan te zetten tot het naleven van de coronamaatregelen tijdens de voor hen belangrijke religieuze periode.

Nu blijkt dat de Vaste Commissie voor Taaltoezicht helemaal geen graten zag in de verspreiding van een meertalig bericht. Alleen vond het VCT dat duidelijk moest aangegeven staan dat het om een ‚Äėvertaling‚Äô gaat, wat niet was gebeurd. Veeleer een kleine vormfout dan een ‚Äėpolitieke blunder‚Äô. (ggm)

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Meer kort nieuws