Liedekerke zoekt extra ruimte

De gemeenteraad van Liedekerke heeft zijn oog laten vallen op de eventuele aankoop van een deel van de voormalige site van de Civiele Bescherming. Met name een voormalig administratief gebouw, de parking tussen de Kapellebaan en de Laan I en de witte woning met garages en tuin waar de kolonel woonde. Een zone van zo’n 4.000 vierkante meter, waarvoor net geen 400.000 euro wordt gevraagd.

‚ÄúEen kleine gemeente als Liedekerke beschikt over weinig ruimte voor openbaar nut. Deze site zou een mooie opportuniteit kunnen zijn‚ÄĚ, zegt burgemeester Steven Van Linthout. Voor de invulling van het terrein heeft het gemeentebestuur al enkele idee√ęn, zoals de mogelijk nieuwe huisvesting voor de Academie of nood aan een extra ziekenhuis. De verkoop van het oude arsenaal in de Begijnenmeers vraagt ook een nieuwe plek voor het opgeslagen materiaal.‚ÄĚ

De parking zou de parkeerdruk in de Laan I en een deel van de Opperstraat kunnen doen afnemen.

Vluchthuis

Titelvoerend schepen en parlementslid Katia Segers belichtte de nood aan een vluchthuis voor mishandelde vrouwen en het nut van een sociale kruidenier. Raadsvoorzitter Etienne Schouppe benadrukte dat de bewuste site best eerst tot het patrimonium van de gemeente behoort, vooraleer naar een gerichte bestemming te zoeken. (ggm)

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...