Liedekerke in de bres tegen corona

Tijdens de recente virtuele gemeenteraad uitte burgemeester Steven Van Linthout zijn dankbaarheid naar alle vrijwilligers, zorgverleners en al wie zijn steentje bijdraagt om de coronacrisis te overwinnen.

Het gemeentebestuur nam zelf reeds heel wat maatregelen. Er kwam onder meer een triagecentrum, beschermmateriaal zoals FFP2-maskers en face shields werden verdeeld onder dokters, tandartsen, kinesisten, vroedvrouwen, hulpverleners en thuisverplegers, geen standrechten voor marktkramers, dispensers met ontsmettingsmiddel aan gemeentelijke gebouwen, schermen van plexiglas in publieke diensten, een uitgebreide belactie naar ouderen en kwetsbare mensen en een pc-inzamelactie voor kinderen.

Er kwamen voorlopige mondmaskers voor wie het openbaar vervoer gebruikt, social-distancing-affiches voor handelaars en winkeliers en een hartvormig parcours als steun voor de zorgverleners.

Handgels

Wat het overvloedig gebruik van ontsmettende handgels betreft, waarschuwt brandweerzone Vlaams-Brabant West de gels goed uit te smeren en niet meteen in contact te komen met hittebronnen of vuur. Die gels bevatten namelijk veel alcohol, wat snel ontvlambaar kan zijn.  (ggm)

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...