Lidl-project krijgt gunstig advies

Het schepencollege van Liedekerke heeft in zitting van 19 maart 2020 een gunstig advies uitgebracht over de aanvraag voor een omgevingsvergunning voor het oprichten van een Lidl-supermarkt en 32 wooneenheden langs de gewestweg Affligemsestraat. Daarmee wordt een belangrijke stap gezet in de verdere uitbouw van de stationsomgeving.

De gemeente volgt hiermee het unaniem gunstig advies van de gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening (GECORO), waarbinnen alle relevante maatschappelijke geledingen zoals de natuurvereniging vertegenwoordigd zijn. De aanvraag kwam tot stand in nauw overleg met het Agentschap Wegen en Verkeer dat de beheerder is van de Affligemsestraat (N207). In samenspraak met Basisschool Knipoog werd er eveneens bijkomende parkeerinfrastructuur ontwikkeld, waardoor de mobiliteitsdruk in de omgeving van de school zal afnemen.

Nochtans bleek uit een recente poll op de webstek van de krant Het Laatste Nieuws dat liefst 53% van de uitgebrachte 7.000 stemmen het Lidl-project niet zagen zitten. Natuurpunt vindt het projectgebied en het bos te waardevol en wijst op het overstromingsrisico. Het schepencollege zal in de loop van de maand mei finaal beslissen over de aanvraag.

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...