Kort Liedekerke: pretriage corona

Op 16 maart 2020 besliste de federale overheid om het noodplan huisartsengeneeskunde af te kondigen. Concreet betekent dit dat alle niet-dringende afspraken bij de huisarts kunnen worden geannuleerd en gestart wordt met het oprichten van pre-triagepunten. De huisartsen van Liedekerke en Denderleeuw hebben beslist om hiervoor de krachten te bundelen. Het pre-triagepunt zal zich bevinden in jeugdcentrum BOKAAL (tussen de schaatsbaan en het zwembad), Sportlaan 3 te Liedekerke. Het pre-triagepunt zal dagelijks toegankelijk zijn, maar wel pas na doorverwijzing door de behandelende huisarts. Het heeft dan ook geen zin je zonder afspraak aan te melden. Na registratie volgt een onderzoek door de dienstdoende arts en wordt een beleidsplan aan de patiënt voorgesteld. Er hoeft ter plaatse niets betaald te worden.

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Meer kort nieuws