Alle tachtigplussers opgebeld!

Verschillende personeelsleden van de gemeente Liedekerke zijn deze week druk bezig met een heuse telefoonronde, om alle tachtigplussers in de gemeente één voor één te contacteren. Ze willen daarmee de eenzaamheid wat doorbreken, maar tegelijk ook polsen naar eventuele noden. Voordien werden alle negentigplussers opgebeld, met voorrang de alleenstaanden. Nadien kwamen de tachtigplussers aan de beurt.

Een hele klus voor het personeel, dat er zo wel in slaagt allerlei noden in kaart te brengen: problemen met het doen van de boodschappen, het gevoel van eenzaamheid, vooral ’s namiddags. Vandaar dat eraan wordt gedacht dat – bijvoorbeeld – de redders van het gesloten zwembad de ouderlingen ’s namiddags een bezoekje brengen of opbellen. Wie niet kon gecontacteerd worden, krijgt een brief in de bus waar eventuele nood kan vermeld worden. De bejaarden kunnen die brief aan hun ruit hangen of in de bus van een buur steken.

Wie iemand kent die hulp nodig heeft, kan telefoneren naar het nummer 1770 of een mailtje te sturen naar 1770@liedekerke.be. (ggm)

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...