Van rock’n roll tot Russische salonstukjes

Dit najaar valt er veel plezier te beleven binnen de programmatie van GC Warande in Liedekerke. Op 6 oktober katapulteren we ons al naar het Sint-Peetersburg van 1850, waar de steenrijke houthandelaar en amateurviolist M. Belaïev een bont gezelschap muziekliefhebbers in zijn paleis inviteert om te componeren en musiceren. In ‘Les Vendredis’ leest rasacteur Jan Decleir voor uit werk van Gogol, terwijl het gerenommeerde strijkkwartet Ensor Russische salonstukjes opvoert. Op 11 november brengen Katarina Vermeulen, Wigbert, Charles Nagtzaam en Serge Feys met ‘Vriend of Vijand’ een ode aan Bram Vermeulens album ‘Oorlog Aan Den Oorlog’, waarin oorlogsverslaggever Rudi Vranckx persoonlijke oorlogservaringen doorweeft. Niet te missen! Kultuurkring Verenigd Liedekerke brengt met het theaterstuk ‘Knettergek’ vanaf 22 november een chaotische toestand, waarbij een opvanghuis voor psychiatrische patiënten zwaar onder druk komt te staan wanneer de overheid andere plannen met het terrein heeft. Rockliefhebbers houden het van 20 tot 22 december ‘Allemaal Warm’ met 40 jaar rock’n roll door lokale en nationale groepen. Dansbaar, Borokov, Jopada, Helicon, Vinegar 6, Wim Soutaer… Op 11 januari treedt singer-songwriter Bart Herman op in zijn tour ‘Tussen ons gezegd en gezongen’. Cafébaas René, Herr Flick, Monsieur Leclerc, Mimi en het beroemde schilderij ‘The Fallen Madonna with the big boobies’ komen in ‘Allo Allo’ theatraal tot leven met Toneelkring De Waag en wel vanaf 17 januari. Gooi er nog wat serveersters en ondergedoken piloten bovenop en je hebt een dijenkletser van formaat. Met ‘Madame Rosa’ kunnen we op vrijdag 31 januari genieten van een van de laatste theatertours van de rasartieste Chris Lomme in een toneelbewerking van het boek ‘La vie devant soi’ van Emile Ajar. Onvergetelijk! Alle info: 053-64.55.82. (ggm)

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...