PEILING LIEDEKERKE : Nagenoeg status quo voor iedereen

Op basis van onze resultaten blijven de twee grootste partijen ook de grootste en in dezelfde volgorde als in 2012: CD&V op kop maar op de hielen gezeten door N-VA. Steven Van Linthout lijstrekker van CD&V is de stemmenkampioen. Huidig meerderheidspartij SP.a beperkt het verlies. Open VLD blijft hangen op het niveau van 6 jaar geleden.

De grote winnaar is Vlaams Belang met 9,4%. De 2 rechtste partijen N-VA en Vlaams Belang halen samen bijna 40% van de stemmen in Liedekerke.  Een duidelijke opmars naar rechts.

Er zijn verschillende coalities mogelijk op basis van dit resultaat. De huidige coalitie kan gewoon worden verder gezet. Maar ook een monstercoalitie van N-VA, Spa en Open VLD tegen CD&V is mogelijk.  Hou er rekening mee dat dit een prognose is op basis van een opiniepeiling. Er dient altijd rekening worden gehouden met een foutenmarge van 3 tot 5%.

Topartikels editie Ninove-Dender