Nieuwe parking voor bezoekers bibliotheek en Jongensschool

De nieuwe publieke parking naast de bibliotheek in de Schapenstraat in Sint-Martens-Lennik is al even in gebruik en nu werd ze ook feestelijk ingehuldigd. De parking biedt plaats aan 38 wagens en werd aangelegd in waterdoorlatende materialen.

Enkele jaren geleden werd de Schapenstraat in Sint-Martens-Lennik heraangelegd en de aanleg van deze parking vormt daar het sluitstuk van. De openbare parking is er gekomen op vraag van de buurtbewoners die vreesden dat er in het centrum minder parkeerplaatsen zouden overblijven na de heraanleg. En dus kocht het gemeentebestuur de woning pal naast de bibliotheek en de Jongensschool aan om de parking aan te leggen.

De nieuwe parking biedt plaats aan 38 voertuigen en werd aangelegd in waterdoorlatende materialen. Achter de feestzaal komen nog vijf extra parkeerplaatsen, waarvan twee bredere voor mindervaliden. TotalEnergies zal er binnenkort nog extra laadpunten voor elektrische voertuigen installeren.

Het gemeentebestuur besteedde veel aandacht aan het groene karakter van de parking. “Naast de parkeerplaatsen werd er voldoende groen voorzien met een grasplein, planten, struiken en bomen. De waterdoorlatende parkeerplaatsen verminderen regenwateroverlast. Daar zorgt een wadi mee voor door het regenwater te bufferen alvorens het verder af te voeren”, klinkt het.

Het gemeentebestuur koos er wel voor om een blauwe zone in te voeren op de parking. Dat wil zeggen dat er van maandag tot en met vrijdag tussen 8 en 16 uur met parkeerschijf een uur gratis geparkeerd kan worden. Leerkrachten van het nabijgelegen Sint-Godelieve-Instituut zullen zo dus geen gebruik kunnen maken van de parking. Bezoekers van de bibliotheek of de feestzaal en bewoners met een bewonerskaart zullen er wel makkelijk kunnen parkeren.

“Met de aanleg van de parking, werd ook de ingang van de feestzaal in een klap aangepakt en toegankelijk gemaakt voor mindervaliden. De LED-verlichting van de parking is aangesloten op de openbare verlichting, waardoor de parking ‘s avonds veilig en goed verlicht is. Fietsers kunnen hun fietsen veilig stallen in de ruime beschutte fietsenstalling.”

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland