Praatcafé ’t Steentje breidt openingsuren én programma uit

Na een moeilijke start in coronatijd, kan de gemeente Lennik met trots aankondigen dat het Praatcafé ’t Steentje, een laagdrempelige ontmoetingsplek voor en door Lennikenaren in de Hendrik Ghijselenstraat, zijn openingstijden uitbreidt. Enkel dankzij de hulp van vele vrijwilligers en een samenwerking met externe partners, kan men nu ook een mooi en uitgebreid programma aanbieden voor de komende maanden.

Praatcafé ’t Steentje is een laagdrempelige ontmoetingsplek voor en door Lennikenaren met extra focus op mensen in armoede en eenzaamheid, die volledig draait op vrijwilligerswerking. Daarnaast biedt Praatcafé ’t Steentje taaloefenkansen voor anderstaligen. Waar mogelijk linkt ’t Steentje zijn werking zo veel mogelijk met de andere Lennikse sociale initiatieven zoals de Babytheek, RecyKleer alsook aan acties voor de mentale gezondheid. “Na een opstart in de moeilijke omstandigheden van de coronacrisis, maakt het praatcafé sinds februari een doorstart door enerzijds een uitbreiding van het programma en anderzijds een uitbreiding van de openingsuren vanaf maart”, laat burgemeester Irina De Knop (Open VLD) weten. “Zo zal het praatcafé naast de gekende openingsuren op zaterdag van 14 tot 17 uur, ook open zijn op donderdag tussen 17 en 20 uur. Elke eerste zaterdag van de maand organiseren ze bovendien een leuke activiteit.”

Activiteiten

Die activiteit – georganiseerd door de vrijwilligers – zal telkens doorgaan van 14 tot 17 uur, waar je dan ook terecht kan voor een gratis koffie en cake. Op 1 april gaat er een volksspelennamiddag. In samenwerking met de partners werd ook een uitgebreid voorjaarsprogramma voorzien. Op 19 april gaat er om 19 uur een smartcafé door van Avansa over hoe je foto’s maakt met je mobiele toestel. Op 26 april kan je om 19 uur leren hoe je omgaat met stress en angst door Ann Van Hecke. Als laatste gaat er op 10 mei om 19 uur ook nog een smartcafé door over hoe je je toestel kan gebruiken. Inschrijven is voor elke sessie verplicht.

In het kader van het Digibanken-project waarvoor Lennik intekende, kan je er vanaf maart ook elke dinsdagvoormiddag tussen 10 en 12 uur terecht met al je vragen over digitale administratie en ICT-vraagstukken. Ten slotte kan je op 19 april en 31 mei tussen 9 en 11 uur vrij langsgaan voor een gesprek met een medewerker van Ligo (centrum voor basiseducatie). Ligo bekijkt samen met jou welke opleidingsmogelijkheden er zijn.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland