Gezocht: dierenvrienden met een warm hart

Wat bezielt een jonge vrouw om alles wat haar lief is achter zich te laten en zich voortaan in Roemenië in te zetten voor het wel en wee van Roemeense straathonden? We spreken over Merlyn Gritter, die via haar stichting ‘Dogs by Merlyn’ al honderden verwaarloosde honden gered heeft en een thuis gegeven.

Dat verhaal van moed, zelfopoffering, dierenliefde en doorzettingsvermogen fascineert ook de hele ploeg van vastgoedmakelaar L & S in Lennik en een schare vrijwilligers, die resoluut de handen in elkaar slaan om op zondag 8 maart in Lennik een speciale steunactie te organiseren voor Merlyn.

“Eigenlijk was ik als kind al een enorme dierenvriend”, vertelt Merlyn Gritter. “Overal waar ik verlaten of gewonde dieren trof – poezen, egels, konijnen of eenden – nam ik ze mee naar huis. Mijn ouders werden er gek van.”

Het is zo dat, jaren later, Merlyn hoorde van het gigantische zwerfhondenprobleem in Roemenië. Na een tijdje besloot ze alles achter zich te laten en in een caravan, zonder stromend water of elektriciteit, in Roemenië te gaan wonen om de dieren ter plaatse te kunnen helpen. Uiteindelijk slaagde ze erin een eigen Stichting op poten te zetten, een loods te kopen en voor honderden zieke en verwaarloosde dieren voor de nodige opvang, verzorging en adoptie te zorgen.

Hoewel het water voor haar dieren nog steeds uit een waterput moet gepompt worden, beschikt ze nu toch over een minimum aan comfort. “Natuurlijk mis ik mijn familie en vrienden, de gesprekken en gezellige avonden, maar mijn hart ligt bij m’n honden”, aldus Merlyn. Ondertussen is ze erin geslaagd, al voor 400 honden een nieuwe thuis te vinden. Een enorme prestatie!

STEUNACTIE BIJ L & S

Verzorging, voeding, vaccinaties, dierenartsen… het kost allemaal natuurlijk veel geld. Het personeel van vastgoedmakelaar L & S uit de Ninoofsesteenweg 84 in Lennik en een hele schare vrienden en vrijwilligers vinden het levenswerk van Merlyn Gritter zo hartverwarmend, dat ze in hun kantoren op zondag 8 maart vanaf 11 uur een grote pannenkoekenbak met heuse streekbierdegustatie organiseren, om Merlyn te steunen.

Wie tot einde maart kan helpen met het aanleveren van hondenvoer, wollen dekens, medisch materiaal, een hogedrukreiniger, wasmachine, droogkast of industriële stofzuigers is eveneens welkom. Begin april gaat immers een groep sympathisanten met een vrachtwagen naar Roemenië om Merlyn een handje toe te steken!

  • Alle info: Patricia Simillon (0473-961.122) – Mira De Bruyn (0494-087.672)
  • www.stichtingdogsbymerlyn.com
  • facebookpagina ‘Dogs by Merlyn’.

Gewoon doen! (ggm)

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...