Willy Sommers kreeg jaar lang doodsbedreigingen

Zanger Willy Sommers (62) uit Lennik en zijn gezin werden een jaar lang gestalkt door een ‘fan’. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

De vrouw dreigde ermee de zanger en zijn kinderen te vermoorden. De bedreigingen begonnen in juni 2012 toen Willy’s partner Cindy De Meyer (38) een brief kreeg van een onbekende afzender met beledigingen en zelfs doodsbedreigingen voor hun twee kinderen. Later werd ook de zanger geviseerd.

De doodsbedreigingen hielden aan in die mate dat tijdens het jubileumconcert op 30 oktober 2012 in het Casino Oostende extra veiligheidspersoneel werd ingezet.

Een maand later kreeg Sommers thuis zelfs drie kleine doodskistjes, met daarop de namen van zijn twee kinderen en het kindje van zijn volwassen dochter Annemie. In de doosjes zaten dode muizen, opgebaard op rozenblaadjes.

Ook Sommers’ ouders en andere fans werden bedreigd. Voor de speurders was het duidelijk dat de schuldige tussen de meest fanatieke fans van de zanger moest worden gezocht.

Veel brieven werden aangetekend verstuurd. Via camerabeelden van krantenwinkels, waar de brieven verstuurd werden, kwamen de speurders uit bij Christel R. (48) uit Roeselare, een moeder van twee zonen die al heel haar leven een enorme Sommers-fan is.

Het parket vordert een effectieve celstraf van twee jaar. De vrouw moest gisteren in Brussel voor de rechtbank verschijnen, maar liet zich vertegenwoordigen door haar advocaat.

Ze beweert dat de brieven werden verstuurd door haar zoon. Hij zou jaloers omdat zijn moeder altijd meer aandacht heeft gehad voor Sommers dan voor haar eigen kinderen.

‘Ik ben echt bang geweest. Gelukkig is het nu voorbij’, reageert de zanger. De rechter doet uitspraak op 14 april.