OPC controleert betalend parkeren Lennik

Lennik heeft de firma OPC (Optimal Parking Control) aangesteld als concessionaris voor het controleren van het betalend parkeren dat vanaf 23 januari wordt ingevoerd in het centrum.

Het betalend parkeren en het invoeren van een blauwe zone in een reeks straten rond de Markt werd in september goedgekeurd op de Lennikse gemeenteraad.

In de betalende en de blauwe zone zal OPC de bewoners nog een brief bezorgen met informatie over het parkeerreglement en de bewonerskaart. 

Het gaat om 93 betalende parkeerplaatsen op de Markt, 150 plaatsen in de blauwe zones en 593 gratis parkeerplaatsen.

In de betalende zone van de Markt sta je 15 minuten gratis, betaal je 50 cent voor een half uur, één euro voor een uur en twee euro voor twee uur.

De retributie voor wie geen geldig parkeerbewijs heeft bedraagt vijftien euro voor een halve dag.

Wie gedomicilieerd is in Sint-Kwintens-Lennik in een zone waar betalend parkeren van kracht is, kan een bewonerskaart aanvragen. Die geeft recht op onbeperkt parkeren in de zone waar betalend parkeren van kracht is.

De parkeerwachters van OPC staan in voor het toezicht op de naleving van het parkeerbeleid zoals uiteengezet in het retributiereglement betalend parkeren of het retributiereglement blauwe zone van de gemeente Lennik.

OPC controleert in de regio onder meer ook het betalend parkeren in Ninove en Asse.

Meer info op www.parkeren.be/waar/lennik