Lennik wint 'Kunst op komst'

Lennik sleept het beeld ‘The Wave’ in de wacht. De Pajotse gemeente won in een spannende finale de Kunst op Komst-wedstrijd van de provincie Vlaams-Brabant en Radio 2.

De voorbije dagen streden Aarschot, Boortmeerbeek en Lennik om het beeld ‘The Wave’ van kunstenaar Maarten Vanvolsem. Het was Lennik dat uiteindelijk aan het langste eind trok en vandaag het beeld in de wacht sleepte.

De gemeente krijgt het kunstwerk in permanente bruikleen en koos als locatie het vroegere kerkhof aan de kerk in Eizeringen. De inhuldiging gebeurt tijdens een volksfeest.

Aarschot en Boortmeerbeek krijgen een budget van 1000 euro voor een feestelijk bedankmoment voor de vrijwilligers die mee hun schouders zetten onder de kandidatuur van hun gemeente.

Veel enthousiasme

De provincie Vlaams-Brabant organiseerde samen met Radio2 Vlaams-Brabant deze zesde editie van ‘Kunst op Komst’.

‘Deze wedstrijd heeft heel wat teweeg gebracht binnen de lokale gemeenschappen. Verenigingen, scholen en inwoners hebben met veel enthousiasme de verschillende opdrachten uitgevoerd. We hopen dat deze dynamiek nog lang blijft nazinderen’, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor cultuur.

’De bedoeling van ‘Kunst op Komst’ is de hedendaagse beeldende kunst dichter bij het publiek te brengen en Vlaams-Brabant te laten uitgroeien tot een openluchtpark met prachtige beelden’.

‘Eizeringen en Pajottenland winnen’

Ook burgemeester Irina De Knop (LB) is zeer verheugd: ‘Eizeringen verdient de prijs dubbel en dik. Het is een echt kruispunt  en ontmoetingsplaats in het Pajottenland. Een ideale locatie voor ‘The Wave’ van Maarten Vanvolsem, dat binnenkort aan het kerkplein in Eizeringen in volle glorie te bewonderen zal zijn. Het kunstwerk is een extra toeristische troef voor onze gemeente en een culturele meerwaarde voor de ganse streek. Kunst is op komst in Eizeringen, en daar kijken we vol verlangen naar uit.’