Nieuw evenementenmateriaal ter beschikking

De gemeente Grimbergen breidt haar uitleendienst uit. Om haar verenigingen en plaatselijke organisaties nog beter te faciliteren, kocht het lokaal bestuur extra vouwtenten en een mobiele fietsenstalling aan.

“Na de lancering van het evenementenloket in maart wordt na de zomer een extra optie toegevoegd: materiaal- en zaalverhuur. Zo vraag je als vereniging of organisatie je evenement, je zaal én je materiaal eenvoudig op één plek aan”, zegt schepen van feestelijkheden Trui Olbrechts (CD&V). “In tussentijd breidt de gemeente haar assortiment materialen verder uit. Sinds 1 juli kunnen organisatoren in de gemeenteloods terecht voor extra vouwtenten én een mobiele fietsenstalling.”

Elke vereniging of organisatie die erkend is door een Grimbergse adviesraad, inclusief gemeentelijke politieke partijen, kunnen een beroep doen op deze dienstverlening. Ook elk buurtcomité dat voldoet aan de voorwaarden om een feest- of wijkbon te krijgen, is een geschikte afnemer, net als alle onderwijsinstellingen gelegen op Grimbergs grondgebied.

De vouwtenten zijn makkelijk op te zetten en er zit een duidelijke handleiding bij elke tent. Wie een vouwtent reserveert, krijgt telkens een volledige set met alle accessoires, zoals zijwanden, gewichten … erbij. De huurprijs van de tenten bedraagt 20 of 25 euro afhankelijk van de grootte.

Nieuw in de collectie is de mobiele fietsenstalling. “De mobiele fietsenstalling biedt plaats aan 300 fietsen en is voorzien van een eigen, op maat gemaakte aanhangwagen waarop de stalling kan gestapeld en vervoerd worden”, licht schepen van mobiliteit Philip Roosen (N-VA) toe. “De enige voorwaarde om de mobiele fietsenstalling te huren, is dat je op het evenement minimum 500 bezoekers ontvangt. Voor levering en ophaling door de gemeentelijke diensten betaal je een forfaitkost van 120 euro . Organisatoren die de fietsenstalling zelf ophalen en terugbrengen, betalen geen meerprijs. We raden wel aan om een tractor of lichte vrachtwagen te voorzien, want de mobiele fietsenstalling (incl. aanhangwagen) is bijzonder omvangrijk en weegt om en bij de 2.500 kg.”

Voor de fietsenstalling wordt een waarborg van 150 euro gevraagd, om eventuele schade te dekken. Het (nieuwe) materiaal lenen gebeurt tot het najaar nog via het e-loket.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise