Watertaps in alle Grimbergse sporthallen

Intensief sporten wordt tijdens warme dagen ontraden, maar een beetje lichaamsbeweging tijdens de koelere momenten kan natuurlijk wel. Voldoende hydrateren is dan noodzakelijk en daarvoor kan je vanaf augustus in alle Grimbergse sporthallen terecht. De gemeente Grimbergen plaatst er watertaps waar iedereen tijdens de openingsuren kan bijtanken.

“Wanneer het (heel) warm is, heeft je lichaam extra vocht nodig”, zegt schepen van Gezondheidsbeleid Trui Olbrechts (CD&V). “Artsen raden aan om voldoende water te drinken, tot wel twee liter per dag.”

“De watertap in sporthal Vertommen staat er intussen een jaar en wordt veelvuldig gebruikt. Aan dit drinkwaterpunt kan elke bezoeker een drinkfles met gefilterd plat leidingwater vullen.”

“In de loop van de maand augustus plaatsen onze gemeentelijke diensten ook watertaps in de andere Grimbergse sporthallen. Zo kan iedereen gratis genieten van fris water. In het gemeentehuis, Sociaal Huis, wzc Ter Biest en de bibliotheek werden intussen watertaps voor het personeel voorzien.

“We kiezen bewust voor watertaps”, vult schepen Jelle De Wilde (CD&V) aan. “Kraantjeswater is, ondanks de perceptie soms, even gezond als flessenwater. Kraantjeswater voldoet aan alle kwaliteitseisen en de waterkwaliteit wordt elke dag gecontroleerd. Bovendien is het een stuk goedkoper dan flessenwater en vermijd je verpakkingsafval.”

In de zomer schenkt de gemeente Grimbergen ook extra aandacht aan het thema ‘warme dagen’. “Bij hoge temperaturen is het essentieel om zorg te dragen voor onszelf én elkaar”, stelt schepen van Welzijn Jean-Paul Windelen (N-VA).

“Vooral ouderen en mensen met een zwakkere gezondheid verdienen onze bekommernis. Ga elke dag langs bij deze personen om te checken of alles in orde is. Ook het belang van een goede huidverzorging hoeft al lang geen betoog meer. Zeker wanneer de zon schijnt, is het cruciaal om je huid verschillende keren per dag in te smeren met zonnemelk met een voldoende hoge factor.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise