Man rijdt eigen woonkamer binnen

Bij een opmerkelijk ongeval op de Humbeeksesteenweg in Grimbergen is zaterdagmiddag een man met de auto zijn eigen woonkamer ingereden. Dat gebeurde nadat zijn wagen, waarin ook zijn dochtertje van zes zat, zelf werd aangereden. Als bij wonder vielen er geen gewonden.

“Mijn dochtertje Emilie en ikzelf waren bijna thuis na een bezoek aan de winkel”, doet Olivier Benoit zijn verhaal. “Er reed een tractor traag op de Humbeeksesteenweg waardoor er eveneens een aantal wagens stonden aan te schuiven. Toen ik onze oprit wilde oprijden, besliste een achterligger om net op dat moment een inhaalmanoeuvre uit te voeren.”

De gevolgen voor Olivier en Emilie waren catastrofaal. De andere chauffeur in een Dacia haalde dermate bruusk in dat hij enkel nog kon proberen uitwijken, maar dat lukte niet meer. In zijn vaart ramde hij eerst een verlichtingspaal en knalde vervolgens tegen de Skoda van Olivier Benoit. Die werd daardoor weggeslingerd en belandde via de voorgevel in de living van zijn eigen woonst.

“Het ging allemaal zo snel. Ik had niet meer de tijd en de ruimte om te reageren. Voor ik het wist had mijn wagen onze eigen voorgevel geramd. Gelukkig is mijn gezin niet gewond. Iedereen was wel heel hard geschrokken. De schade was enorm. De muur en de vloeren raakten zwaar beschadigd en ook de radiatoren werden weggemaaid, waardoor al het water de woning instroomde. Op zo’n ogenblik denk je echter alleen maar aan je kinderen en je vrouw.”

Mama Ellen Siffain en zoontje RĂ©mi (3) waren binnen op het ogenblik dat hun eigen wagen tegen het huis belandde. “Gelukkig waren we in het achterste gedeelte waar de eetkamer is”, vertelt Ellen helemaal ontdaan.

“Ik ben ongelooflijk geschrokken van de slag. Ik heb eerst gekeken of mijn zoontje okĂ© was en ben dan naar buiten gelopen om te kijken wat er precies gebeurd was. Pas dan besefte ik dat het mijn man zelf was. Gelukkig zijn we allemaal ongedeerd gebleven. Mijn dochtertje begon van de schok wel over te geven. Zij en mijn man zijn ter controle naar het ziekenhuis gebracht, maar waren snel weer thuis. Mijn zoontje en ikzelf hebben wel veel geluk gehad dat we niet vooraan in de sofa zaten.”

De voorgevel van de woning moest gestut worden door de brandweer en werd met houten platen dichtgemaakt. Het gezinnetje woont nog maar anderhalf jaar in de woning.

“We mogen hier gelukkig wel blijven wonen. We zullen moeten zien hoe een en ander nu in zijn werk gaat met de verzekering en de aannemer. Het interieur is nog nieuw want we hebben pas een jaar geleden alles nog verbouwd. We zullen dus nog maar eens herbeginnen zeker…”, zuchten Olivier en Ellen.

De bestuurder van de Dacia die de botsing veroorzaakte was helemaal de kluts kwijt. De man probeerde zich te verontschuldigen en begon op een ogenblik te wenen. Hij werd na afloop van het ongeval meegenomen naar het commissariaat.

Het is nog niet duidelijk of hij eventueel onder invloed van alcohol of drugs was.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise