Lien speecht voor Verenigde Naties

Speechen voor de Verenigde Naties. Het is doorgaan weggelegd voor de groten der aarde. Deze week krijgt rechtenstudente Lien Wyckmans uit Grimbergen toch die kans.

Ze werd verkozen als VN jongerenvertegenwoordiger van de Vlaamse Jeugdraad. In die hoedanigheid ging ze de stem van de Belgische kinderen en jongeren vertegenwoordigen op de Commissie voor Sociale Ontwikkeling van de VN.

‘Het wordt superspannend maar ik kijk er echt naar uit’, vertelde Lien voor haar vertrek naar New York. ‘Ik zal daar staan in naam van België en dat is toch een grote verantwoordelijkheid.’

‘Het is ook niet zo dat ik gewoon ben om zomaar te speechen. Af en toe neem ik eens het woord of geef ik een presentatie in buitenschoolse activiteiten maar dit is toch van een andere orde.’

Zelf geschreven

Lien is wel goed voorbereid op haar avontuur. ‘Ik heb mijn speech helemaal zelf geschreven. Het is een voordeel dat die van mijn eigen hand is. Al is het wel zo dat Buitenlandse Zaken daar nog eens over gaat.’

‘Gelukkig mag ik een blad meenemen. Helemaal vanbuiten leren hoeft dus niet. Desalniettemin ga ik die speech toch zo actief mogelijk proberen brengen. Stress heb ik niet, enkel gezonde zenuwen (lacht).’

Jeugdwerkloosheid

Inhoudelijk focust Lien op de aanpak van de wereldwijde jeugdwerkloosheid en het belang van volwaardige en kwaliteitsvolle banen.

‘Het wordt alsmaar moeilijker voor jongeren, ook in Vlaanderen, om toe te treden tot de arbeidsmarkt. Slagen ze daar toch in, dan zijn ze vaak veroordeeld tot tijdelijke en interim jobs of een job beneden hun niveau.’

‘Ik heb als student, net als vele andere studenten, nood aan betere informatie en ondersteuning voor een vlotte overgang van mijn opleiding naar de arbeidsmarkt.’ 

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...