Donald Stockmans (59), mede-oprichter Forza Azura Gooik overleden

De 59-jarige Donald Stockmans is afgelopen dinsdagavond overleden. Volgens zijn vrouw, Kristel Ameys, zou hij overleden zijn aan een hartaanval. Hij werd nog afgevoerd naar het ziekenhuis, maar alle hulp kwam te laat. Donald was samen met enkele vrienden mede-oprichter van de liberale Gooikse partij Forza Azura.

Donald woont sinds 1993 in Kester (Gooik), maar groeide op in het politiek liberaal milieu in Roosdaal. In 1987 werd hij advocaat, wat hem vaak ten goede kwam in het politieke milieu dankzij zijn brede kennis. Ondanks zijn politieke achtergrond, trad hij pas in 2008 toe tot het bestuur van de lokale afdeling van Open Vld Gooik en werd in 2015 zelfs voorzitter van de lokale partij. In 2016 startte hij de positief liberale partij Forza Azura op samen met zijn vrouw, Joël Cammaert en Guido Thielemans. Met een halve lijst van negen mensen -waarbij Donald Stockmans als lijsttrekker werd aangeduid- trokken ze in 2018 naar de kiezer en haalden meteen een score van 5.5 procent. Hiermee konden ze echter geen zetel in de gemeenteraad bemachtigen. Enkele weken na de verkiezingen maakte Forza Azura kennis met het project van PRO in Gooik onder leiding van Joris Verspecht. 

Het hele Forza-Azura team Gooik meldde zijn overlijden via Facebook. “Gisterenavond nog bij zijn vrouw en familie, vandaag moeten wij hem spijtig genoeg niet alleen voor zijn verjaardag feliciteren, maar hem ook bedanken voor zijn jarenlange inzet en kracht die we mochten ontvangen van hem”, klinkt het.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland