CodeFever VZW start lessenreeks programmeren

Het nieuwe CodeFever-jaar kan opnieuw van start gaan, ook in Groot-Bijgaarden. De vzw wil kinderen wapenen voor onze digitaliserende maatschappij door ze veel digitale knowhow bij te brengen. Elk jaar bieden ze meer dan 3.500 kinderen en jongeren verschillende lessen en kampen aan. Via een vervolgtraject wordt ingezet op het aanleren van computationeel denken (probleemoplossend denken in functie van de logica en algoritmes die een computer aansturen, red.). Op die manier begrijp je hoe een computer precies werkt en hem zo ook kan instellen zodat hij exact doet wat jij wil dat hij doet. “We leren kinderen computationeel denken met allerlei programmeertalen en programmeersoftware zoals Scratch, Minecraft Education Edition, Javascript, Python maar ook aan de hand van allerlei groepsspelletjes waar je geen computer voor nodig hebt”, klinkt het. “Ons team van 350 leerkrachten staat elke week opnieuw paraat om de kinderen niet alleen te onderwijzen maar ook te vermaken. Want hoewel we het ‘lessen’ noemen, blijft leren programmeren niet alleen een waardevolle maar vooral ook een leuke hobby.”

Kinderen inschrijven kan nog steeds via codefever.be en wat later instappen is ook mogelijk.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland