Gemeente biedt 1.000 gratis zelftests aan voor begeleiders jeugdactiviteiten

De gemeente Dilbeek doet er alles aan om de activiteiten voor de jeugd deze zomer coronaveilig te laten doorgaan. Het gemeentebestuur kocht hiervoor 1.000 zelftests aan die het gratis beschikbaar stelt aan de begeleiders.

De afgelopen weken stijgt het aantal coronabesmettingen stevig door, vooral onder jongeren. En dat baart de gemeente zorgen, want als begeleider op het speelplein, trainer op een sportkamp of leider bij een jeugdbeweging, richten de activiteiten deze zomer zich vooral op hen. Met 1.000 gratis zelftests wil de gemeente trouwens meer doen dan enkel het risico op besmetting verminderen.

Voorbeeldfunctie

De tests zullen wel uitsluitend gebruikt worden voor de begeleiders van de zomeractiviteiten en dus niet voor de leden. “We willen namelijk vanuit de gemeente de ouders van onze jongeren het signaal geven dat we veiligheid hoog in het vaandel dragen”, aldus schepen van Welzijn Walter Zelderloo (Open Vld). “Het is logisch dat wij niet willen dat onze jongeren corona oplopen op kamp en zo vroeger naar huis moeten. Bovendien willen we met de zelftests voor de begeleiders dat zij het goede voorbeeld kunnen geven aan hun leden. Nu zijn de 12- en 15- jarigen aan de beurt in de vaccinatiecampagne en wij willen dit als gemeente op die manier promoten.”

Scouts Sint-Alena is alvast op kamp vertrokken met hun zelftests op zak. “Iedereen heeft zo’n behoefte aan dit kamp” zegt leidster Marie Pyck. “We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat corona hier niet binnenkomt. Gisteren (woensdag red.) kwamen er een paar extra leidinggevenden bij. Die kwamen alleen het terrein op na een sneltest. Gelukkig testte niemand positief en kunnen we vanaf nu volop genieten van ons welverdiende kamp.” De zelftesten zijn gratis beschikbaar en zijn af te halen bij het OCMW van Itterbeek door iedere vereniging die met kinderen of jongeren werkt.

Momenteel worden er in het vaccinatiecentrum van Dilbeek/Ternat de eerste prikken gezet bij de 12- tot 15-jarigen. Van alle +12-jarigen in Dilbeek werd 71 procent al volledig gevaccineerd. Ruim 81 procent ontving een eerste prik.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...