David heropent Bamboe-Frit

Frituur Bamboe-Frit langs de Lenniksebaan is opnieuw open. Oprichter David Fleurus besloot om de frituur nieuw leven in te blazen en een kwaliteitsinjectie te geven.

In februari 2012 opende David Fleurus, die toen met zijn toenmalige vrouw café In De Linde uitbaatte, met een frituurtje achter het café. Bamboe-Frit moest een antwoord bieden aan caféklanten met een kleine honger. Bamboe-Frit draaide net op volle toeren toen hij en zijn vrouw uit elkaar gingen.

‘Daarom liet ik de frituur over, maar die andere uitbaters waren niet meteen de beste frietenbakkers, waardoor de zaak al snel dicht ging’, vertelt David.

Daarom besloot hij, nu de plooien na de scheiding zijn glad gestreken, om de frituur weer zelf over te nemen. Zelf wil hij zich onderscheiden van andere frituren.

‘Ik snijd mijn frieten zelf en bak ze in rundsvet, op de ambachtelijke manier. En om alles snel te laten gaan, kunnen klanten via een computersysteem zelf hun bestelling intikken’, aldus David.

‘Ik wil ook dagschotels verkopen, zoals steak met pepersaus of stoemp met koteletten. En de klanten kunnen dat dan In De Linde gaan opeten’, klinkt het.