Jong VLD tegen aanwerving buurtwerker (+ video)

De Dilbeekse Jong VLD protesteert tegen het plan van de meerderheid om voor drie jaar een gespecialiseerde buurtwerker aan te werven. Die moet onder meer het probleem met hangjongeren in enkele Dilbeekse wijken aanpakken.

Vooral de sociale wijken Loveld (Schepdaal), de Reinaertwijk (Groot-Bijgaarden) en de Zuurweide (Dilbeek) komen daarbij in beeld.

‘Deze buurtwerker zal de gemeente een slordige 63.000 euro kosten’, aldus Jong VLD Dilbeek, dat zelf met de videocamera en de microfoon op pad trok in de zogenaamde probleemwijken, om na te gaan hoe ernstig de problemen dan wel zijn. 

‘Deze wijken kennen inderdaad enkele problemen. Wat bij een bezoek meteen opvalt, is dat de gemiddelde ‘probleemwijk’ er niet zo proper bijligt. Zo wordt het Loveld geconfronteerd met tal van geparkeerde auto’s zonder nummerplaat en containers vol afval. Het gemeentebestuur zou in elk geval al kunnen beginnen met zulke kleine criminaliteit te bestraffen en ook bij de groendienst een prioriteit te maken van de netheid van de wijken. Alle criminologische studies tonen het aan: hoe netter de wijk is, hoe veiliger ze is.’

Volgens Jong VLD moet ook een bereikbare politie een prioriteit zijn, naast meer agenten in burger die een proactieve houding kunnen bewerkstelligen.