Cultuurprijs 2013 voor Bert De Keyser

Dilbeek reikt de Cultuurprijs 2013 uit aan beeldend kunstenaar Bert De Keyser uit Sint-Ulriks-Kapelle. Sinds 2009 reikt de Cultuurraad van Dilbeek jaarlijks zijn Cultuurprijs uit aan een persoon of groep die zich in Dilbeek verdienstelijk heeft gemaakt op cultureel of socio-cultureel vlak.

bert de keyser dilbeekBert De Keyser realiseerde onder meer stads- en landschappelijke projecten in Brussel, Antwerpen, Amsterdam, Bratislava, Barcelona en andere steden. Hoogtepunten waren het ‘Rembrandt-Mondriaan Project’ (Amsterdam, 1996) en ‘Op weg met Bruegel’ (Brussel, 2004). Voorts tekende hij al meer dan 700 musici en nog een honderdtal bij festivals en andere plaatsen.

Naast De Keyser werden door de jury twee laureaten gekozen, schrijver Jan Vanhaelen en Martine Pitteljon, organisator van socio-culturele evenementen.

Plas

De prijs wordt feestelijk overhandigd op vrijdag 22 november in de theaterzaal van Westrand. Voor de eerste keer sloegen de Cultuurraad Dilbeek, het gemeentebestuur en CC Westrand hiervoor de handen in elkaar.

Bert De Keyser stelt die avond ook het project Plas voor, dat hij samen met componist George De Decker realiseerde in het kader van het project Stoep & Drempel. Dit concert, deze dialoog, tekening, performance of hoe je Plas ook wil noemen, werd voor het eerst uitgevoerd op 16 december 2011 tijdens Stoep & Drempel in Sint-Ulriks-Kapelle.

Ook nu is de uitvoering in handen van klarinettist Raf De Keninck, het Andantinokoor en de technische ploeg van Westrand. Naar goede gewoonte wordt het geheel met een receptie afgesloten.