Site Van Roy bijna klaar

Als alles naar wens verloopt, ziet het ernaar uit dat de afwerking van het gloednieuwe gebouw in de site Van Roy in de Veldstraat in Denderleeuw deze maand moet klaar raken. Niets te vroeg, want zowel personeel en diensten in de totaal verouderde gebouwen van brandweer en technische dienst snakken naar de uiteindelijke verhuizing van mensen en materiaal.

De nieuwbouw omvat kleedkamers, sanitair en eetruimte voor de arbeiders, een onthaal voor leveranciers, magazijn, stapelruimte, garage, schrijnwerkerij en bureaus voor de technische dienst en het brandweerkorps. De verwarmingsinstallatie draait op biomassa: snoeiafval uit de Wellemeersen wordt verwerkt tot houtsnippers om de installatie te voeden.

In totaal investeert het gemeentebestuur van Denderleeuw bijna 4,8 miljoen euro in deze site. “Het nieuwe gebouw is niet alleen energievriendelijker, ruimer, veiliger en comfortabeler maar het zal de werking van brandweer en technische diensten ook sneller en efficiënter maken”, aldus een opgetogen burgemeester Jo Fonck. (ggm)  

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...