Kort Denderleeuw: geen bezoek Ter Bake

In woonzorgcentrum Ter Bake in Denderleeuw is tot en met maandag 26 oktober geen bezoek toegelaten nadat zes bewoners en zes medewerkers deze week positief hebben getest op het coronavirus. “Dat is momenteel een beperkt aantal op een totaal van 134 bewoners en 95 medewerkers, maar we nemen geen enkel risico. De besmette bewoners zijn verplaatst naar een beveiligde afdeling, om het besmettingsrisico zo laag mogelijk te houden”, vertelt Nathalie Berte, directeur van wzc Ter Bake. De familieleden van de positief geteste bewoners werden meteen persoonlijk op de hoogte gebracht. Het woonzorgcentrum zet opnieuw in op videobellen met de bewoners, zodat het contact met familieleden en naasten toch behouden kan blijven.(ggm)

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Meer kort nieuws