Gewapende overval op Delhaize Denderleeuw

Overvallers vielen omstreeks 11 uur binnen in de Proxy Delhaize aan de A. De Cockstraat in Denderleeuw. Dinsdagochtend stormden vier daders de winkel binnen, een van hen gewapend met een slagersmes. Daar vroegen ze meteen naar geld, maar het is vooralsnog niet duidelijk of ze enige buit gemaakt hebben.

Naar verluidt is er mogelijk ook geweld gebruikt tijdens de overval en zou er gevochten zijn. Het BIN-netwerk kwam meteen in actie, met een beschrijving van de vier verdachten. Het zou gaan om vier daders van Noord-Afrikaanse afkomst, die tijdens de overval donkere kledij, een muts en een mondmasker droegen.

De politie startte meteen een zoekactie, maar vooralsnog is niet duidelijk of die iets opleverde. Bij het onderzoek worden ook de camerabeelden van de winkel bekeken. Ernstig gewonden vielen er naar verluidt niet, maar het personeel en de klanten waren fel onder de indruk van de feiten. (ggm)

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...