Tienjarige Lars gaat internationaal

Als je aan geen échte bmx-wedstrijd kan deelnemen, doe je dat toch gewoon online. Dat geldt ook voor de internationale bmx-wedstrijd ‘E-Fise Montpellier by Honor’ in het Franse Montpellier, waaraan niemand minder dan de tienjarige Lars Van Laethem uit Welle deelneemt.

Lars zit in de categorie ‘bmx park amateur’ met zo’n 50 concurrenten. Hoe werkt het systeem? Elke deelnemer moet een filmpje insturen, waarin hij zijn kunsten toont. Iedereen kan dan online stemmen op zijn favoriet. De score wordt voor vijftig project bepaald door het publiek en voor vijftig procent door de (zeer strenge) jury. Finalisten moeten opnieuw een video sturen, waarop terug kan gestemd worden.

Lars Van Laethem is de enige Belgische deelnemer en werd verdienstelijk 20ste met 73 op 100 punten. Hij won vorig jaar nog de Beker van België en werd Belgisch kampioen bij de junioren (-15 j). (ggm)

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...