Jeugd Welle onder één dak

De werken aan de nieuwe lokalen in het Broekpark voor de jeugdverenigingen van Welle, jeugdcentrum Pingie, KSA Welle en Chiro Sint-Lutgardis Welle zijn afgerond.

Jeugdcentrum Pingie, KSA Welle en Chiro Sint-Lutgardis Welle kregen elk hun eigen kleuraccent. Het rode deel van het gebouw is voor de chiro, het groene middengedeelte voor de Pingie en het blauwe gedeelte langs de kant van de fietsenstalling voor de KSA. 

De jeugd kan er terecht in een groene omgeving met veel speelruimte. De ontwerpers kozen voor duurzame en natuurlijke materialen, die tevens ook onderhoudsvriendelijk en vandalismebestendig zijn. “Door de aanwezige warmtepomp en zonnepanelen zal het gebouw enkel duurzame energie verbruiken”, zegt jeugdschepen Sofie Renders.

“Het gemeentebestuur ondersteunt het verenigingsleven op velerlei manieren, maar wilde ook een partner zijn bij de infrastructurele uitdagingen van de verenigingen”, vertelt burgemeester Jo Fonck (foto). “Zo zochten en vonden we al een oplossing voor Chiro Sint-Lutgardis Denderleeuw en het Lokalenproject Stam X, Scouts & Gidsen, voor Standaard Denderleeuw, de Jeugdacademie van FCV Dender EH en Tennisclub Denderleeuw. Met de nieuwe lokalen in het Broekpark vinden nu ook jeugdcentrum Pingie, KSA Welle en Chiro Sint-Lutgardis Welle onderdak. We zijn bijzonder trots op het resultaat.”

Het gemeentebestuur investeerde in dit project zo’n 550.000 euro. (ggm)  

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...