Covid-19: kinderopvang Welle gesloten

De buitenschoolse kinderopvang Het Wellenestje op het Welleplein in Welle sluit tot zeker 2 oktober nadat een kinderbegeleider van de kleutergroep positief testte op Covid-19. Na overleg met Kind & Gezin werd besloten om de opvanglocatie preventief te sluiten en alle begeleiders te laten testen. Naast de medewerker en haar collega moeten daardoor liefst 65 kleuters in quarantaine. In het draaiboek van Kind & Gezin worden kinderen jonger dan 12 jaar algemeen als een laag risico bestempeld voor verdere coronabesmetting, tenzij ze in nauw contact geweest zijn met een volwassene die besmet is met Covid-19. “Dit betekent dat alle kleuters die sinds maandag 14 september naar de kinderopvang in Welle zijn geweest onmiddellijk 14 dagen in quarantaine moeten gaan en niet meer naar de opvang én naar school mogen”, aldus schepen voor kinderopvang Sofie Renders. “Een coronatest is niet nodig, want kinderen jonger dan 6 jaar worden niet getest. Om verdere risico’s te vermijden worden alle begeleiders van het Wellenestje getest.”  

Contactonderzoek

Vandaag en de komende dagen gaat het contactonderzoek van de besmette persoon verder. Burgemeester Jo Fonck: “Voor de kinderopvang in Welle zijn alle contacten met hoog en laag risico vandaag al in kaart gebracht. Op basis van dit contactonderzoek werd besloten geen risico’s te nemen en de kinderopvang in Welle volledig te sluiten tot en met 2 oktober.”

De gemeenteschool Welle en VBS Welle stellen alles in het werk om zelf de voor- en naschoolse opvang te organiseren op school. Zij zullen hierover verder communiceren met de ouders. (ggm)

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...