Veldloper Van der Hoeven (90) overleden

Afstandsloper, trainer en organisator van loopwedstrijden en sportdagen voor scholen, Frans Van der Hoeven uit Welle, is woensdag 12 augustus op 90-jarige leeftijd overleden.

De man was een legende in de atletiek en het veldlopen en trad maar liefst 36 keer op voor het nationaal atletiekteam van België. Van der Hoeven nam deel aan dertien wereldkampioenschappen veldopen en won meer dan 250 wedstrijden. Na zijn actieve loopbaan werd hij trainer, stond honderden jonge atleten bij, richtte onder meer joggingclub ‘Sport Na Arbeid’ of SNA Welle op en werd de bezieler van maar liefst 55 veldloopwedstrijden in Welle.

Sportwinkel in de Regentiestraat

Frans werkte vroeger bij de NMBS, maar heeft met zijn vrouw Alma nog een sportwinkel uitgebaat in de Regentiestraat in Welle. Onder zijn klanten telde hij verschillende bekende sportmensen, waaronder Karel Lismont. Zijn afscheidsdienst vindt plaats in beperkte kring in Welle op dinsdag 18 augustus. (ggm)

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...