UNIZO Denderleeuw: origineel door zelfspot

Daar waar UNIZO het in nogal wat andere steden en gemeenten redelijk moeilijk heeft om zichzelf te profileren, slaagt UNIZO Denderleeuw er zowat elk jaar in om met een origineel initiatief op de proppen te komen. Dat vindt ook de provincie Oost-Vlaanderen, die de initiatieven in Denderleeuw zo leuk vindt dat ze al vier jaar op rij voor de nodige subsidies zorgt.

“UNIZO Denderleeuw is een van de kleinste ondernemersverenigingen in de provincie, maar we bewijzen elk jaar dat je niet bepaald de grootste moet zijn om origineel uit de hoek te komen”, zegt de energieke voorzitter Yves Nevens. Ditmaal werd het talent van tekenaar Marc De Roo gebruikt, om van een aantal handelaars in Denderleeuw een toepasselijke karikatuur te maken. “Zo’n twintigtal ondernemers in Denderleeuw durfden de zelfspot aan”, lacht voorzitter Nevens, die bijzonder opgetogen is over het resultaat. “Elke deelnemende handelaar ontvangt bovendien een groot paneel met zijn karikatuur, om in zijn zaak te plaatsen. Zo raken de handelaars nog meer kenbaar bij het publiek.”

Niets dan winnaars

Die karikaturen komen op katoenen draagtassen die in beperkte oplage exclusief verdeeld worden onder de klanten. Zowel een opvallend, leuk als milieuvriendelijk hebbeding, waardoor de ‘koop lokaal’-gedachte humoristisch in beeld wordt gebracht. Iedere klant die een draagtas heeft ontvangen, maakt daarenboven kans om een aankoopbon te winnen bij de deelnemende winkels. Je moet enkel een originele selfie maken met je tas en deze doorsturen naar UNIZO Denderleeuw, die ze dan op de Facebookpagina zal plaatsen. De foto met de meeste vind-ik-leuks wint de actie. (ggm)

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...