Grote spoorwerken in Denderleeuw

Van 1 tot en met 23 augustus voert Infrabel de klok rond grote vernieuwingswerken uit in Denderleeuw, dit op de spoorlijnen 50C en 50 richting Brussel. Tijdens die periode werkt de infrastructuurbeheerder non-stop om niet minder dan 10.000 dwarsliggers, seininrichting, 9 km bovenleiding, 17.500 ton ballast en 14 wissels in een recordtempo te vernieuwen. Het gaat om een investering van maar liefst 9 miljoen euro.

Door deze omvangrijke werken wordt het treinverkeer van en naar Denderleeuw beperkt. Het gaat zowel om de verbindingen tussen Denderleeuw en Brussel, Denderleeuw en Kortrijk als tussen Denderleeuw, Aalst en Gent. Tijdens het weekend kunnen er om veiligheidsredenen geen treinen rijden tussen Denderleeuw en Liedekerke. De NMBS legt dan vervangbussen in. In de week is er beperkt treinverkeer.

Routeplanner raadplegen

Bovendien wordt ook de waterdichting van twee spoorbruggen (Kiekenborrestraat en Guido Gezellestraat) aangepakt. Tijdens deze periode zal er op sommige momenten lawaaihinder zijn, zowel overdag als ’s nachts. De NMBS raadt haar reizigers aan vooraf de routeplanner te raadplegen. Daarop is de aangepaste treindienst reeds te zien. Voor meer informatie over de aangepaste treindienst kunnen reizigers ook terecht op de website van NMBS of bij het station- en treinpersoneel. (ggm)

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...