Fataal fietsongeval na vergeten helm

De zestienjarige Gijs De Blander uit Denderleeuw is op dinsdag 5 mei gestorven na een fietsongeval op vrijdag, toen hij in botsing kwam met een auto. Jammer genoeg had hij die dag geen helm op. Hij was die in zijn haast toevallig vergeten.

De impact van Gijs’ overlijden is niet gering, omdat hij in Denderleeuw zeer geliefd was. Gijs was immers erg sociaal en jarenlang lid van de Scouts Denderleeuw. Bovendien speelde hij ook bij floorballclub Stimulo Denderleeuw.

Floorball is een balsport die het midden houdt tussen ijs- en zaalhockey. De sport wordt beoefend in een gymzaal op zowel amateur- als professioneel niveau. Vooral in Scandinavische landen is Floorball erg populair.

Zowel bij Stimulo Denderleeuw als bij de Scouts Denderleeuw is de verslagenheid groot. Stimulo startte een online rouwregister op en aan de lokalen van de scouts werd er een herdenkingsplaatsje ingericht voor Gijs, waar iedereen een boodschap, foto, kaartje of bloem kan achterlaten. (ggm)

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...