CORONA – Steeds minder besmettingen in Denderleeuw

Uit de meest recente vergadering van de Denderleeuwse crisiscel blijkt dat het aantal besmettingen met Covid-19 in Denderleeuw bemoedigend evolueert. “Maar waakzaamheid blijft zeker geboden”, reageert burgemeester Jo Fonck (foto).

“De situatie wordt dag aan dag opgevolgd”, aldus Fonck. “Alle bewoners en het zorgpersoneel van onze woonzorgcentra werden inmiddels getest. In WZC Rodenbach zijn geen bewoners besmet. Wel één personeelslid, maar die werd meteen afgezonderd en is alweer uit quarantaine. In Ter Bake zijn 5 bewoners besmet en 1 personeelslid. De bewoners stellen het inmiddels goed. De laatste week kwamen er ook geen nieuwe besmettingen bij.”

“Tot op vandaag werden er in Denderleeuw 101 besmettingen met Covid-19 geregistreerd. Dat zijn 3 extra patiënten ten opzichte van vorige week en 5 besmettingen meer tegenover 1 mei. De toename van het aantal besmettingen stagneert dus. Zoals onze Denderleeuwse viroloog Steven Van Gucht onlangs aangaf, evolueren de cijfers in onze regio vrij goed. We zijn ‘goed bezig’, maar we moeten ook waakzaam en voorzichtig blijven.”

We zijn goed bezig, maar we moeten toch waakzaam en voorzichtig blijven”

“Het is de burgerplicht van iedereen om de maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad strikt te blijven opvolgen”; aldus Fonck. “In deze nieuwe fase van de exitstrategie wordt nu aanbevolen een mondmasker (of een alternatief zoals een sjaal of bandana) te dragen. We verwachten de leveringen van de mondmaskers deze week nog en gaan dan meteen aan de slag om de maskers zo snel mogelijk bij de mensen te krijgen.” (ggm)

Info: www.info-coronavirus.bewww.denderleeuw.be/coronawww.denderleeuw.be/mondmaskers

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...